Krovna organizacija Savez hrvatskih društava u Švedskoj poziva sve udruge na sudjelovanje u vrlo zanimljivom projektu koji se odnosi na sakupljanje povijesnih priča o dolasku hrvata u Švedsku.

Ovo je jedinstven i zanimljiv projekat u suradnji sa Arvsfonden koji nudi profesionalnu mogućnost svim zainteresiranim udrugama da se skupi povijest hrvata u Švedskoj.

Zamisao je da se skupi više generacija (stari i mladi) koji bi učestvovale u radionicama i pričali o vremenu kad su hrvati doselili u Švedsku. Radne grupe bi se sastojaje od ca 10 učesnika, djeca sa roditeljima i bakama i didama. Zajedno će djeca stvoriti jednu sliku kako oni tumače događaje koji su im pripovjedali njihovi bake i didovi. Prisutni će biti prosvjetni radnici iz ”Unga Berättar” sa jednim fotografom koji će od vaših priča napraviti kratke filmove koji će se koristiti u ovom projektu a biti će podijeljeno i nama.

Radionica bi trajala 2 dana u našem domu u Brommi i HKD Matija Gubec časti ručkom, kolačima i kavom.
Vrijeme prve radionice nije odlučeno i ovisno je o tome da li ima zainteresiranih.

Svi zainteresirani javite se na čim prije na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Uprava
HKD Matija Gubec

Dizajn Mile Žižak

 

Joomla templates by Joomlashine