Dana 3. Listopada  2015. godine je HKD Matija Gubec proslavilo 45-tu godišnjicu kojoj su nazočili veleposlanica Republike Hrvatske Anica Djamić, veleposlanica BiH Vesna Ćužić,  Msgr Stjepan Biletić i Pero Lončar predjednik društva iz Eskilstune i predstavnik Hrvatskog saveza  koji uručio novčanu nagradu od Hrvatskog saveza.

Zahvaljujemo se sponzorima O. Wines & Spirits AB koji su za tombolu darovali vina iz Erduta, zahvaljujemo se i  našem dugogodišnjem sponzoru Kroaten AB koji je darovao suhomesnate proizvode i sireve iz Hrvatske.

Zabavljali su nas bend Campo a program je vodila Martina Krajcer

Houston, we have a problem

Tu rečenicu smo svi sigurno čuli ili negdje pročitali to je bilo iste godine kada je i grupa Hrvata nastanjenih u Stockholmu i drugim dijelovima Švedske odlučila osnovati hrvatsko kulturno udruženje koje je dobilo ime sina Hrvatskog Zagorja, borca za pravicu Matije Gubca sa ciljem da okuplja Hrvate u Švedskoj na prosvijetnom kulturnom i sportskom radu i u cilju širenja hrvatskog duha i kulture, naravno da cilj nije bio samo kulturni nego i politički

HKD Matija Gubec nakon 45 godina postojanja se suočava sa novim problemima i izazovima, lako nije bilo nikada kada ali sada gledamo samo u budućnost i tu trebamo pomoć vas Hrvata, nemojte stojati po strani nego se aktivirajte se u našem domu jer zajedno smo jači.

Zahvaljujemo se svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj!

Više slika pogledajte na nasoj facebook stranici ovdje

 

 

Pero Lončar predjednik društva iz Eskilstune i predstavnik ”Hrvatskog saveza” uručuje novčanu nagradu od Hrvatskog saveza predsjedniku ”HKD Matije Gubca” Ivanu Iliću

 

Prisutnima se prigodnim govorom obratila i veleposlanica Republike Hrvatske Anica Djamić.


 

Prisutnima se obratila i veleposlanica BiH Vesna Ćužić 

 

Msgr Stjepan Biletić je između ostalog citirao i riječi SV. Thomas Mora ”Tradicija nije čuvanje pepela, tradicija je prenošenje vatre”  te riječi Pape Franje iz Sarajeva ove godine: ”Narod koji zaboravlja svoja sjećanja nema budućnosti. Nemate pravo zaboraviti povijest.”


Zabavljali su nas bend Campo

 

 

Dizajn Mile Žižak

 

Joomla templates by Joomlashine